Centar Cavsa: Zbog svoje bolesti se bojim korone

Strah ga je da se vrati na parket

Centar Cavsa: Zbog svoje bolesti se bojim korone

Nekim NBA košarkašima definitivno neće biti tako lako da se vrate na parket jednom kada se sezona nastavi. 

Jedan od njih je centar Celeveland Cavaliersa Larry Nance Junior. Kod njega je strah od koronavirusa izraženiji nego kod drugih jer već ima jednu dijagnozu - Chronovu bolest.

Zbog toga on spada među rizičnu skupinu, pa mu svakako nije lako slušati vijesti da će uskoro možda morati na parket.

"Nadam se da će liga imati razumjevanja za igrače koji se neće osjećati lagodno ukoliko se sezona nastavi. Samo zato što možda izgledate zdravo, ne znači da ne možete da imate probleme sa virusom kao neko drugi. Iskreno i dalje ne znam mnogo o virusu, plašim se i ne želim da se zarazim", kazao je on i dodao:

"Pratim sve što se dešava u vezi sa koronavirusom – gledao sam utakmice njemačkog fudbala i ne znam kako bih reagovao ako bih morao da se ponašam kao oni na terenu. Situacija je veoma teška i dalje".

Inače, Nance je bitan igrač u rotaciji Cavsa obzirom da je prošle sezone bio na prosjeku od 10 poena i sedam skokova po meču.

NBA liga je prekinuta početkom marta i za sada nije poznato kada će i kako biti nastavljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi