Česi pred put u BiH savladali Rusiju

Kvalifikacije za SP

Česi pred put u BiH savladali Rusiju

U susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (Grupa K) reprezentacija Češke je na svom terenu ugostila Rusiju, a ovaj meč je završen pobjedom domaćina rezultatom 80:78.

Česi su dosta dobro otvorili susret i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 27:24. Ipak, Rusi su bolji u drugoj dionici, domaći ništa ne pogađaju, pa se na poluvrijeme odlazi vodstvom Rusije od 37:39.

Neizvjesna i ravnopravna borba se nastavila i u trećoj dionici, a malo toga se promijenilo i u zadnjoj četvrtini. Ušlo se i u neizvjesnu završnicu, gledala se rezultatska klackalica, a 31 sekundu do kraja rezultat na semaforu je glasio 78:78.

Česima je pobjedu donio Tomas Staoransky svojim poenima 10 sekundi prije kraja meča, a trijumf ove selekcije nikako ne odgovara Bosni i Hercegovini koja se poput Češke i Rusije nalazi u kvalifikacionoj grupi K. Česi su se sada izjednačili sa Francuskom na vrhu grupe K sa omjerom od šest pobjeda i jednog poraza.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Najefikasniji u reprezentaciji Češke je bio Jaromir Bohačik sa 19 postignutih poena, dok se kod Rusa istakao Dmitry Khvostov sa 18 koševa.

BiH je večeras poražena na gostovanju kod Finske, a Zmajevi će upravo selekciju Češke ugostiti u nedjelju u sarajevskoj Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi