Zmajevi, oprez: Vesely i Satoransky srušili Italijane

Česi pobijedili Italiju

Zmajevi, oprez: Vesely i Satoransky srušili Italijane

Edmir Škorić

Češka košarkaška reprezentacija danas je pobijedila Italiju u prijateljskom meču rezultatom 87:80.

I Česi se pripremaju za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a u sklopu toga odigrali su kontrolni meč i pobijedili Italiju, koja je bila favorit u ovom duelu.

Već poslije prve dionice Česi su imali plus osam (23:15), a ista razlika ostala je i na poluvremenu, 48:40.

U nastavku su Česi održavali prednost, ali u zadnjih 10 minuta Italijani uspijevaju da se vrate i da na dvije minute do kraja dođu na minus četiri (78:74). Ipak, Češka je ostvarila pobjedu i dodatno se napunila samopouzdanjem pred oglede u kvalifikacijama za Mundobasket.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Česi 13. septembra dočekuju Rusiju, a 16. će u Sarajevu gostovati bh. reprezentaciji.

Jan Vesely je danas briljirao u timu Češke sa 19 poena i osam skokova, dok je Hruban ubacio 15 poena, a Tomaš Satoransky 14 uz čak 10 asistencija. Kod Italijana je Sacchetti ubacio 17, Datome 14, a Abas 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti