Česi su dobili Litvance, šta to znači za BiH?

Posljednje kolo druge faze kvalifikacija

Česi su dobili Litvance, šta to znači za BiH?

A. Čaušević

Večeras se igraju posljednje utakmice druge faze kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo u košarci u okviru grupe F.

Prva od dvije utakmice je već završena. Češka je u gostima pobijedila Litvaniju rezultatom 72:83.

Česi su dosta stvari riješili već u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 23:13, dok su ostatku meča bez problema sačuvali prednost.

U posljednoj dionici su u jednom trenutku imali i 20 poena razlika (55:75) te su na kraju došli do važne pobjede iako su domaći u finišu uspjeli ublažiti porazza konačnih 72:83.

Čese su do pobjede vodili Kyslink sa 18 te Satoransky sa 20 poena. Kod Litvanije se izdvojio Brazdeikas sa 13 poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

S tom pobjedom Česi su plasirali u narednu fazu kvalifkacija zajedno sa Litvanijom te na neki način pomogli i bh. reprezentaciji.

Naime, da bi završila među top tri u grupi Bosna i Hercegovina ne smije izgubiti od Bugarske sa deset i više poena razlike pošto su naši momci prvi meč dobili 75:85.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
znaci da necemo vidjet svjetskog
0 9
epa
Jos da ovi bugari ne ubijaju nas tricama... valjalo bi..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi