Česi u ogromnim problemima pred dolazak u Sarajevo

Kvalfikacije za Svjetsko prvenstvo

Česi u ogromnim problemima pred dolazak u Sarajevo

A. Čaušević

Češka u Sarajevo na start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo stiže značajno oslabljena. 

Košarkaška reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo otvara u petak domaćim susretom protiv Češke.

Česi su početkom sedmice počeli za pripreme i već sada je jasno da neće nastupiti u najjačem sastavu. Posljednji koji je otpao je i kapiten Vojtech Hruban, dok u kombinacijama neće biti i Martina Kriza.

"Prava je šteta što neće bitgi Vojte jer bi s njim sigurno bili jači pod reketom, ali tu se ne može ništa uraditi. Kriz još uvijek nije dovoljno oporavljen i bila bi velika kocka koristiti ga u ovim mečevima", rekao je Petr Czudek pomoćnik u stručnom štabu.

Hruban je propustio kvalifikacije za Olimpijski turnir zbog problema sa ahilovom tetivom, a sada ga muči i rame, dok se Kriz oporavlja od povrede ramena.

Za Čehe također neće nastupiti dvije zvijezde iz NBA lige Tomas Satoransy i Vit Krejči, dok pravo nastupa neće imati i Fenerbacheov Jan Vesely.

Selektor Ronen Gizburg neće moći računati ni na Blakea Schilba dok zbog mjera restrikcija uslijed pandemije koronavirusa Onderj Balvin i Patrik Auda nisu mogli doputovati iz japanskih klubova.

Sastav Češke za novembarske mečeve izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Ondřej Sehnal (Braunschweig), Jakub Širina (Opava), Tomaš Vyoral (Pardubice), Lukaš Palyza (Nymburk), Jaromir Bohačik (Štrasburk/Fr.), David Jelinek (Andorra), Tomaš Kyzlink (USK Praha), David Pekarek (Pardubice), Luboš Kovar (Nymburk), Petr Bohačik (Ostrava), Jan Šterba (USK Praha), Martin Peterka (Braunschweig), Šimon Puršl, Ondrej Hustak (obojica Brno).

Osim Bosne i Hercegovine i Češke u našoj kvalifikacionoj grupi se još nalaze Litvanija i Bugarska, u narednu fazu kvalifikacija plasirat će se tri prvoplasirane selekcije.

Top Komentari

Mackintosh
Mi i Cesi u pet deka. Ne zna se koji su gori
0 15
sslazio
Ovo se mora dobit? Uz Musu smo i favoriti.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi