Četiri člana BC Fenerbahce pozitivna na Covid-19

Problemi za tursku ekipu

Četiri člana BC Fenerbahce pozitivna na Covid-19

Košarkaški klub Fenerbahce saopštio je danas kako su četiri člana pozitivna na virus Covid-19.

Svi košarkaši i ostali uposlenici ove ekipe obavili su test prije nekoliko dana i s nestrepljenjem su se iščekivali rezultati. Prvi čovjek kluba Ali Koch saopštio je prije dva dana kako je šest članova tima pokazalo simptome, a nakon testiranja pokazalo se da su bolesna samo četvorica.

"Testove koje smo poslali 21. marta stigli su nam od Ministarstva zdravlja. Na osnovu istih četiri člana kluba su testirana pozitivno, među kojima je jedan košarkaš, jedan iz tehničke podrške i dva iz uprave. Oni se osjećaju dobro, nalaze se u izolaciji i prati im se stanje", navodi se u saopštenju turskog kluba.

Dodaje se da se imena zaraženih neće objavljivati radi poštivanja privatnosti.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Podsjetimo, trener ove ekipe Željko Obradović nedavno je napustio Istanbul i vratio se u rodnu Srbiju.

Košarkaši Fenera nisu prvi iz svijeta sporta koji su zaraženi u Turskoj, a najpoznatiji slučaj do sada je Imperator Fatih Terim koji se već javio iz bolnice i rekao kako će s njim sve biti u redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi