Četvrti vezani trijumf Slobode u ABA 2 ligi!

Tuzlaci bolji od Rogaške

Četvrti vezani trijumf Slobode u ABA 2 ligi!

Večeras je Sloboda u svom Mejdanu dočekala Rogašku u meču 21. kola ABA 2 lige. Izabranici Damira Mulaomerovića su nakon dramatične završnice slavili pobjedu rezultatom 81:79.

Od samog početka se u Tuzli gledalo neizvjesno i izjednačeno nadmetanje dvije ekipe.

Ipak, većim dijelom prve dionice je Sloboda bila u prednosti, pa je ovaj dio igre riješila u svoju korist rezultatom 24:22.

Imala je Sloboda nakon tri minute igre u drugoj četvrtini i +9, ali se Rogaška vrlo brzo u potpunosti vratila u meč.

Na veliki odmor se ipak otišlo vodstvom Slobode od 40:37.

U trećoj dionici je Rogaška preuzela vodstvo, da bi zadnja donijela neizvjesnost, a dvije ekipe su se nekoliko puta smijenile u vodstvu.

Ipak, u zadnjim minutama je Sloboda bila ta koja je, koliko-toliko, vodila.

Ključne poene za Slobodu u samom finišu su postigli Tomašević, Rikić i Čampara. Upravo je Čampara postigao poene za konačnih 81:79.

Treba istaći i da je zadnji napad imala Rogaška, ali Čigoja nije uspio pogoditi.

Ova pobjeda je predstavljala potvrdu odlične forme slobode u regionalnom takmičenju. Naime, Sloboda je uspjela vezati četiri trijumfa u ABA 2 ligi - prije Rogaške su "pali" Lovćen, Novi Pazar i Dynamic.

Također, Sloboda je ovom pobjedom osigurala opstanak u takmičenju.

Najefikasniji u ekipi Slobode su večeras bili Čampara i Rikić sa po 19 poena. Brubor je dodao 17, dok je Tomašević ubacio 10.

Kod Rogaške se istakao Ferme sa 21 ubačenim poenom.

ABA 2 liga, 21. kolo:

OKK Sloboda - KK Rogaška 81:79 (24:22, 16:15, 16:20, 25:22)

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sloboda: Andelija, Gregg 2, Jakupović, Janjić 5, Dedajić, Čampara 19, Tomašević 10, McKnight 2, Manjgafić 7, Rikić 19, Grubor 17.

Rogaška: Bernard 2, Ferme 21, Božak, Fon 13, Dornik 2, Washington 14, Durnik 1, Čigoja 3, Miličević 10, Vujasinović 9.

Top Komentari

DamirT
Sad samo da dovedu par igraca na deficitarnim pozicijama i sljedece sezone ganjati playoff
1 0
Haresolina
Poklon pozivnica u ABA ligu je opravdana opstankom. Da je neodlučno rukovodstvo kluba malo ranije dovelo Mulaomerovića, sigurno bi bili u razigravanju. Hajdemo sada poravnati dugove u ligi 6.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi