OKK Sloboda u derbiju savladao Široki

Prvenstvo BiH

OKK Sloboda u derbiju savladao Široki

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Košarkaši tuzlanske Slobode pobijedili su u derbiju 19. kola prvenstva BiH aktuelnog prvaka Široki rezultatom 77:64.


Tim Damira Mulaomerovića odigrao je zaista dobro drugo poluvrijeme. Krerali su preokret i pobijdili su prvake.

Skromno napadačko izdanje vidjeli smo s obje strane u prvoj dionici. Široki je imao poen prednosti nakon deset minuta igre (16:17), a nakon prave rezultatske klackalice u drugoj dionici, gosti su odigrali konkretnije zavšnicu prvog poluvremena i otišli su na odmor s pet poena prednosti, 35:40.

Sloboda je serijom 8:0 otvorila treći period i preuzela je vodstvo u ovom meču. Nisu prednost domaći košarkaši ispuštali tokom ovog dijela meča i na ulasku u posljednji period su imali jako dobrih osam poena prednosti, 61:53.

Nije Široki uspio da se vrati u meč u posljednjoj dionici. Sloboda je odradila odličan posao i na kraju je mirno privela meč kraju za pobjedu u ovom susretu.

Robert Rikić je sa 18 poena predvodio domaće do pobjede, a na drugoj strani su Filipović i Kraljević ubacili po 11.

Prvenstvo BiH:

OKK Sloboda - HKK Široki Brijeg 77:64 (16:17, 19:23, 26:13, 16:11)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Manjgafić 4, Čampara 13, Rikić 18, Tomašević 4, Grubor 4, Gregg 12, Andelija, Jakupović, Janjić 11, McKnight 11, Dedajić.

HKK Široki Brijeg: Filipović 11, Zubac 4, Karačić 3, M.Drežnjak 7, Damjanović, Naletilić 3, Kraljević 11, Čolak 7, Šušak, D.Drežnjak 9, Bošnjak 9.

Top Komentari

Haresolina
Odlično vođena kipa Slobode. Trener je bio vrh. Rikić vrhunski u svim segmentima igre. Obje ekipe igrale ozbiljnu i čvrstu odbranu. Odlična utakmica
1 0
kreka
Bravo momci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije