Charlotte Hornetsi otpustili Batuma, iduća destinacija Clippersi?
Francuz će nakon Charlottea karijeru najvjerojatnije nastaviti u Los Angelesu (Foto: EPA)

Jordanov klub odrekao se Francuza

Charlotte Hornetsi otpustili Batuma, iduća destinacija Clippersi?

Francuski košarkaš Nicolas Batum više nije član Charlotte Hornetsa.

Klub iz Sjeverne Karoline koji je u većinskom vlasništvu legendarnog Michaela Jordana objavio je da je otpustio francuskog krilnog košarkaša. 

Ipak, Batum neće dugo biti bez kluba jer su Los Angeles Clippersi odmah kontaktirali njegove managere i već je sada jako izvjesno da će Francuz jako skoro krenuti put Los Angelesa. Navodno je u priči još par klubova ali Batum bi i sam htio potpisati za klub koji je ozbiljan kandidat za uraditi nešto više u play-offu. Prije 4 godine potpisao je sjajan petogodišnji ugovor s Hornetsima od 120 miliona dolara a iako je imao odličnih partija nikada nije opravdao ovoliki novac uložen u njega. 

U posljednjoj sezoni je igrao najmanje, nešto više od 20 minuta po susretu i za to vrijeme postizao samo 3,6 koševa po utakmici. Pitanje je kolika će mu minutaža biti i u Clippersima pošto na poziciji krila u Los Angelesu caruju Pol George i Kawhi Leonard, ali pošto Tyronne Lue zna često igrati u small ball postavci vjerojatno je našao i mjesto za ovog zaista sjajnog ali košarkaša koji je sigurno mogao napraviti dosta više u igračkom smislu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi