Žestoke kritike za Michaela Jordana nakon što je dao 120 miliona dolara Gordonu Haywardu
Foto - EPA

Bayless ga smatra greškom

Žestoke kritike za Michaela Jordana nakon što je dao 120 miliona dolara Gordonu Haywardu

M. Šljivak

Michael Jordan je odlučio platiti Gordonu Haywardu čak 120 miliona dolara za četverogodišnji ugovor sa Charlotte Hornetsima.

Ugledni analitičar Skip Bayeless žestoko je kritikovao ovakvu odluku Jordana i smatra Haywarda precijenjenim.

"Izvinjavam se, ali govorim da je Gordon Hayward precijenjen još otkako je draftovan. Ako ga plaćaš da bi bio demografska atrakcija, to je tvoj problem, ali ako ti je cilj da pobjeđuješ, Michel, pretplatio si Haywarda", napisao je Bayless.

Hayward je prethodne tri godine igrao u Boston Celticsima. Nije igrao neku posebno dobru košarku, a imao je i težak lom noge zbog koje je propustio jednu kompletnu sezonu.

Vratio se, ali nije bio ni sjena igrača koji je briljirao u Utah Jazzu, ali očigledno su mnogi uvjereni da je 120 miliona dolara za Haywarda previše novca.

Top Komentari

Adobhf
Skipje tako dobar da je nogu dobio na ESPN-u. Sranje od analitičara.
4 0
dinass
Bez obzira na ovog kvazianaliticara slazem se sa njim ovaj put, Jordan vuce pogresan potez jedan za drugim. Prvo draftvuje kao visoki izbor igraca koji je kleptoman i kojem je otac kasnije pravio lige da bi ubacivao 20komada po urakmici pa onda da pare za igraca koji je poslije ppvrede izgubio samopouzdanje i sad se boji duela. Za 120 miliona su Lejkersi doveli 3 bolja igraca od Gordona. Jedino se moze opravdati tim da Sarlot nije takmicarska ekipa i da nemaju ambicija na vrh sto odbija igrace bez obzira na lovu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi