Crtice iz NBA: LeBron dogovorio potpis, a Durant odabrao novi klub

Dvije velike vijesti

Crtice iz NBA: LeBron dogovorio potpis, a Durant odabrao novi klub

A. Čaušević

Tokom noći stigle su dvije velike vijesti iz NBA lige.

Prva se odnosi na LeBrona Jamesa, već dugi niz godina najboljeg košarkaša svijeta prema kojem će ostati u LA Lakersima.

James je dogovorio novi ugovor sa Jezerašima vrijedan 97.1 miliona dolara za ESPN je potvrdio njegov agent Rich Paul.

Tako će ovaj 37-godišnjak ostati u Lakersima najkasnije do 2024. godine, a unovom ugovoru postoji i klauzula za produženje na još jednu sezonu.

LeBron je u LA stigao 2018. godine, u međuvremenu je uspio osvojiti jedan prsten s ovom ekipom i to 2020. godine, a prošle sezone nije igrao ni play-off.

Na Istoku sve je izvjesnije da će Kevin Durant napustiti Brooklyn Netse iako se ovoj franšizi ne žuri da se riješi svoje velike zvijezde.

The Athletic izvještava da će Durant preći u Boston Celticse u slučaju da Netsi pristanu na razmjenu, a da bi u suprotnom pravcu mogao otići Jaylen Brown.

Neki izvori navode da Netsi osim Browna žele i Marcusa Smarta i nekoliko pikova na draftu, dok Celticsi i nisu previše zainteresovani za ovakvu razumjenu.

Durantu je itekako primamljivo da igra zajedno sa Smartom zbog čega i popularni KD ne želi da zvijezda Celticsa bude uključena u eventualni trade.

Velika zvijezda u posljednje vrijeme pravi ogroman pritisak na rukovodstvo Netsa koje za sada ne popušta i nema žurbu da riješi ovaj "slučaj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi