Chicago bolji od Sacramenta

Protekla noć u NBA

Chicago bolji od Sacramenta

D. Vejo

Košarkaši Chicaga sinoć su na svom parketu bili bolji od gostujuće ekipe Sacramento Kingsa rezultatom 109:102, po četvrtinama je bilo 30:26, 29:25, 23:30 i 27:21.

Bullsi su tokomo prvog poluvremena imali dominaciju na parketu. U prvoj četvrtini uspjeli su da ubace velikih 30 poena. Drugi period meča protekao je također u znaku crvenih, gotovo da je viđen isti scenario kao na početku meča jer su uspjeli da postignu 29 poena.

U nastavku meča Sacramento je zaigrao bolje pa su tako vratili domaćinu za rezultat iz prve dionce. Chicago nije dozvolio iznenađenje pa su tako na krilima Derricka Rosea u posljednjoj dionici meča bili bolji od domaćina i tak utakmicu priveli kraju u svoju korist.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Rose sa 18 postignutih poena dok su kod gostiju to bili Collison i Cousins koji su postigli isti broj koševa tačnije 19.

Retrospektivu meča pogledajte u videu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi