Pobjede Pacersa, Bullsa i Grizzliesa

NBA liga

Pobjede Pacersa, Bullsa i Grizzliesa

Edmir Škorić

Dosta zanimljivih mečeva bilo je i protekle večeri u NBA ligi.

Indiana je bila bolja od Atlante sa 111:92, a pobjedu Pacersima donio je Ellis sa 25 poena, dok je Turner ubacio 20. Kod Hawksa Teague je sa 20 poena i pet asistencija bio najbolji.

Memphis Grizzliesi su bez većih problema savladali Milwaukee Buckse (103:83). Green je ubacio 21, Gasol 15 u pobjedničkom timu, Monroe kod gostiju 21 poen.

U duelu New Orleansa Pelicansa i Sacramento Kingsa domaći su bili bolji rezultatom 114:105.

Sjajan je bio Ryan Anderson, koji je ubacio 36 poena uz devet skokova, dok su Cousins i McLemore ubacili po 26 na drugoj strani. Toronto Raptorsi su sa 103:93 savladali New York Knickse. 

Lowry i DeRozan su predvodili domaćeć sa po 26 poena, dok je Lowry dodao tome i 10 skokova. Affalo na kontra strani 20 poena. 

Novi poraz doživjeli su Los Angeles Lakersi na svom parketu. Bili su nemoćni protiv Chicago Bullsa, koji su na kraju trijumfovali rezultatom 114:91, uz 26 poena Butlera i 21 Gasola. Clarkson je ubacio 16 za Lakerse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi