Chicago poražen od Atlante

Protekla noć u NBA

Chicago poražen od Atlante

D. Vejo

Košarkaši Chicago Bullsa poraženi su sinoć na svom parketu od Atlante rezultatom 100:102, po četvrtinama je bilo 31:22, 14:30, 26:28 i 29:22.

Bullsi sinoć nisu mogli da slome otpor gostiju, pa su tako sa dva poena razlike poraženi kod kuće. Meč su dobro otvorili Derrick Rose i društvo. Prva četvrtina protekla je u znaku domaćina koji su ubacili 31 poen. Međutim u drugom periodu sasvim druga priča. Duplo više poena ubacuje Atlanta predvođena Teagueom koji je briljirao u prvom poluvremenu.

Počinje i drugo povrijeme. Gosti nastavljaju u istom ritmu pa tako i treći period meča prisvajaju u svoju korist. Posljednja četvrtina donijela je uzbuđenje na parketu. Izabranici Freda Hoiberga pokušali su da pred svojom publikom donesu pobjedu međutim nije išlo. Odbrana Atlante bila je na nivou.

Najzapaženiju ulogu na meču kada je u pitanju domaćin imao je Derrick Rose sa 20 postignutih koševa, dok je to u Atlanti bio Teague sa 26 poena.

Retrospektivu sinoćnjeg meča pogeldajte u videu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi