Cibona brojala do 100 u Novom Mestu
Cibona je u Novom Mestu pobjedom od 100:90 prekinula negativnu seriju od tri uzastopna poraza

ABA liga

Cibona brojala do 100 u Novom Mestu

E. Škorić

U meču 10. kola ABA lige Cibona je sa 100:90 savladala Krku u Novom Mestu.

Krka ostaje zakovana za dno, dok je Cibona ovom pobjedom napredovala za nekoliko mjesta i sada je osma sa omjerm 4-6, a ujedno su Zagrepčani stali u kraj negativnoj seriji od tri poraza.

Dosta efikasan meč u Sloveniji, Cibona je već u prvoj dionici ubacila 35 poena i imala je dvocifrenu prednost (35:25), ali je do poluvremena Krka uspjela da preokrene i da na odmor ode sa 50:48.

Tokom treće dionice Krka je vodila, ali se Cibona pred kraj iste vraćala, a na isteku iste bilo je 72:71. U odlučujućoj dionici Cibosi slave sa 29:18 i na koncu ostvaruju pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ljubičić je ubacio 21, a Markota 20 poena za Cibonu, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Raley-Ross. Bratož je ubacio 16, Lalić 12, a Balažič 11 poena u porazu Krke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi