Gorica šokirala Cibonu i nanijela joj prvi poraz u prvenstvu
Osim fudbalskog Gorica ima očigledno i odličan košarkaški klub (Foto: Facebook)

5. kolo HT Premijer lige za košarkaše

Gorica šokirala Cibonu i nanijela joj prvi poraz u prvenstvu

E. Dindić

U 5. kolu HT Premijer lige za košarkaše sastali su se Gorica i Cibona. Domaći košarkaši priredili su veliko iznenađenje i na kraju slavili rezultatom 83:76.

Prvi period dobija Cibona rezultatom 25:22. U nastavku bolja igra domaće ekipe koja prvenstveno sjajnom odbranom ima na poluvremenu prednost od 43:35.

U nastavku ekipa Josipa Sesara nastavlja u istom ritmu te tricama Vučića i zakucavanjem Bakovića odlazi na velikih 51:38, što je bila i najveća prednost na utakmici.

Međutim Cibona podiže nivo odbrane i u 33.minuti nakon zakucavanja Gilberta dolazi na 64:64. Tada se činilo da će sve otići na stranu Cibone, ali sa par tehničkih pogrešaka gosti iz Zagreba dopuštaju lagane poene domaćinu. Na kraju sigurna pobjeda domaćeg sastava za prvo veliko iznenađenja ove sezone.

U redovima Gorice najefikasniji su bili Marko Baković 16 poena i Borna Kapusta 13 poena, dok je u redovima Cibone najbolji bio Josip Bilinovac 14 poena, te Filip Bundović koji mu se pridružio s 11 postignutih poena.

Gorica-Cibona 83:76 (22:25, 18:13, 18:22, 22:19)

GORICA: Papac 4, Petrović 7, Kapusta 13, Vučić 9, Baković 16, Prgomet 10, Zrnić 6, Majcunić 5, Mikšić 4, Mašić 9, Jukić, Polutak.

CIBONA: Bilinovac 14, Uljarević, M.Ljubičić 10, Marić 2, Bundović 11, Gilbert 8, Novačić 9, Rozić 3, Slavica, Ross 7, Jefferson 2, Markota 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi