Mornar nemoćan u Zagrebu
Zagrebački tim je u seriji od tri uzastopne pobjede i sada su na omjeru 3-3 nakon šest odigranih utakmica (Foto: ABA)

Novi trijumf Cibone

Mornar nemoćan u Zagrebu

M. Šljivak

Cibona je u 6. kolu ABA lige u Draženovom domu savladala Mornar iz Bara rezultatom 84:73.

Nevjerovatno otvaranje meča imao je domaći tim. Poveli su sa 19:0, a gosti prve poene postižu tek nakon šest minuta igre.

Nakon prve dionice bilo je plus 18 za domaći tim (28:10) i činilo se kako je priča u ovom meču za crnogorskog prvaka završena.

Međutim, predaje nije bilo. Mornar odigrava odlično drugi period i potpuno se vraća u igru, te na odmor odlazi sa samo šest poena zaostatka, 42:36.

Ipak, umjesto da pokušaju napraviti preokret gosti se gube sa parketa i u trećem periodu. Cibona je to iskoristila i nakon 30 minuta igre povećava prednost na 14 razlike, 63:49.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Povratka Mornaru više nije bilo. Domaći košarkaši su uspjeli da sačuvaju prednost i da dođu do trijumfa do kojeg su ih vodili Raley-Ross i Markota sa po 17 poena. Jefferson je dodao 15, a Ljubičić 14 koševa.

Kod Mornara Đorđe Drenovac je ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi