Cibona gubila 12 razlike pa preokretom stigla do pobjede od 28 poena razlike!
Cibona je odigrala sjajno drugo poluvrijeme

Veliki preokret Cibone u drugom poluvremenu

Cibona gubila 12 razlike pa preokretom stigla do pobjede od 28 poena razlike!

S. Pašalić

Cibona je u 21. kolu ABA lige u Draženovom domu savladala Krku sa 99:71

Košarkaši domaće ekipe su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 11:6, ali je Krka do kraja četvrtine preokrenula pa je ova dionica završila rezultatom 22:17 za gostujući tim.

Najlošija ekipa lige je nastavila s dobrom igrom i u drugoj četvrtini u kojoj je imala i 12 poena razlike, ali je Cibona ipak uspjela malo smanjiti prednost pa se na poluvrijeme otišlo sa 44:37 za Krku.

U trećoj četvrtini Cibona je odigrala u stilu NBA ekipa i ubacila 36 poena ekipi Krke i preokretom stigla do vodstva 73:57. Do kraja se ta prednost samo povećavala tako da je na kraju bilo velikih 99:71 za Cibonu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Čak šest igrača Cibone je završilo sa dvocifrenim učinkom, a Marin Rozić je bio najefikasniji sa 16 poena, dok je kod Krke Dominik Mavra sa 14 poena predvodio svoj tim.

Cibona je na šestom mjestu na tabeli sa omjerom 9-12, dok je Krka na omjeru od šest pobjeda i 15 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi