Cibona na nevjerovatan način do pobjede u Ljubljani
Druga pobjeda Cibone u sezoni došla je u Ljubljani protiv Olimpije koja je prokockala pobjedu u zadnjim sekundama (Foto: ABA)

ABA liga, 5. kolo

Cibona na nevjerovatan način do pobjede u Ljubljani

M. Šljivak

Košarkaši Cibone pobijedili su kao gosti Olimpiju nakon produžetka rezultatom 78:80 u 5. kolu ABA lige.

Nakon boljeg otvaranja meča Cibone, Olimpija uspostavlja kontrolu nad utakmicom. Vodili su većim dijelom prvog poluvremena i na odmor su otišli sa devet poena prednosti, 34:25.

Cibona međutim u nastavku uspijeva da se vrati u meč. U samom finišu su došli i do vodstva, ali ofanzivni skokovi su im pravili problem, pa je Olimpija na 20-ak sekundi do kraja imala plus šest, 68:62, te se činilo da će lagano stići do pobjede.

Međutim, Cibona se nije predala. Uspjeli su postići dvije vezane trojke i odvesti meč u produžetak (68:68).

U dodatnih pet minuta također velika borba, a čovjek odluke je bio Ljubičić koji je na četiri sekunde do kraja pogodio za pobjedu Cibone.

Cibose je do trijumfa vodio Raley-Ross sa 20 poena, Ljubičić je dodao 14, a vrijedi izdvojiti i Novačića koji je ubacio osam poena, ali i trojku koja je meč odvela u produžetak.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Olimpije bh. košarkaš Aleksandar Lazić je ubacio 11 koševa, a najefikasniji je bio Mirza Begić sa 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi