Prva pobjeda Cibone, ali slađa nije mogla
Briljirao je Igor Marić u dresu Cibone, a od 22 poena u ovom meču ubacio je čak 20 u drugom poluvremenu (Foto: ABA)

Dobili Cedevitu

Prva pobjeda Cibone, ali slađa nije mogla

M. Šljivak

Košarkaši Cibone pobijedili su Cedevitu 78:75 u 4. kolu ABA lige.

Cedevita je bolje ušla u ovaj meč. Na samom otvaranju su stekli dvocifrenu prednost i kontrolisali su igru tokom ovog dijela meča, pa su nakon deset minuta igre imali sedam poena poena prednosti, 14:21.

Vogio je gostujući sastavi i tokom kompletne druge dionice. Imali su u jednom trenu i 11 poena prednosti, ali dopuštaju Ciboni seriju od 10 i povratak meč. Ipak, do odlaska na odmor tim Sita Alonsa uspijeva podoći prednost na solidnih plus šest, 36:42.

Nastavak donosi dosta uzbudljivu utakmicu. Uspjela je konačno Cibona i da povede, imali su plus tri (55:52), ali su zatim dopustili Cedeviti da veže pet vezanih poena i na ulasku u zadnju dionicu imali su plus dva, 55:57.

Kada je Cedevita otišla na devet razlike u posljednjoj dionici činilo se da je sve gotovo, ali Cibona nije ni pomišljala da odustane. Velikom serijom od 11:0 došli su do vodstva 68:66 i potpuno se vraćaju u meč.

Potom Benite pogađa trojku za novo vodstvo Cedevite, ali na dvije minute do kraja Gilbert pogađa šut za dva za prednost Cibone 70:69.

Sama završnica pripaka je Ciboni. Pogodili su neke lude šuteve u u ključnim trenucima i na kraju su došli do pobjede nad velikim rivalom, prve u sezoni. 

Igor Marić je sa 22 poena predvodio Cibonu do pobjede, a na drugoj strani James Bell je ubacio 17.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Cedevita je igrala zaista katastrofalno. Šut za dva im je iznosio samo 27 posto, a promašili su čak 17 bacanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi