Cibona nakon drame slavila protiv Krke
Cibona je upisala novu pobjedu (FOTO; ABA liga)

7. kolo ABA lige

Cibona nakon drame slavila protiv Krke

E. Dindić

U 7. kolu ABA lige sastali su se Cibona i Krka iz Novog Mesta. U jednom zanimljivom susretu na kraju slavili su domaći košarkaši rezultatom 70:67. 

Sjajno su izabranici Ivana Velića otvorili utakmicu te nakon prvih 10. minuta imali prednost od 22:12. Nastavak je isto donio dobru igru Cibone koja i ovaj period dobiva rezultatom 18:16. Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 40:28 u korist domaćeg tima.

Tim iz Novog Mesta u trećem periodu zaista igra sjajno te ovaj period rješava u svoju korist 20:6. Nakon 30. minuta igre rezultat je glasio 48:46 u korist Krke.

Kada su svi u dvorani pomislili da će vidjeti novi šokantni poraz Cibone, izabranici Ivana Velića ipak u posljednjem periodu uspijevaju da konsoliduju svoje redove te na kraju slave pobjedu od 70:67.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Filip Bundović sa 19 poena, odnosno Ivan Novačić sa 16. Goste iz Novog Mesta u ovom susretu predvodio je Glenn Cosey koji je susret završio sa 31 poenom i bio jedini dvoznamenkast u sastavu Krke.

Cibona- Krka Novo Mesto 70:67 (22:12, 18:16, 6:20, 24:19)

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Cibona: Bilinovac 3, Rebec 2, Katić 3, Bundović 19, Vučić, Kovač, Novačić 16, Prkačin, Rozić 6, Ljubičić, Gibson 15, Ramljak 6. Trener: Ivan Velić 

Krka: Cosey 31, Jones, Marinelli 6, Škedelj 2, Đapa, Fifolt, Balažić 6, Jošilo 8, Rakičević, Lapornik 7, Ramljak 7, Osolnik.  Trener: Vladimir Anzulović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi