Cibona poslije drame do pobjede
Foto: aba-liga.com

ABA liga, drugo kolo

Cibona poslije drame do pobjede

Cibona je sinoć zabilježila i drugu pobjedu u regionalnoj ABA ligi.

Nakon gostujućeg trijumfa protiv Igokee, ekipa Damira Mulaomerovića savladala je na domaćem terenu sastav Mornara iz Bara sa 91:89.

Zagrepčani su do pobjede stigli poslije velike drame u finišu meča, iako su tokom treće četvrtine imali prednost od 15 poena (59:44).

Željko Šakić sa 27 poena bio je prvo ime domaćina, dok je u poraženom timu daleko najbolji bio Cole Dickerson sa 33 koša. Treba istaći i učinak Lamonta Jonesa koji je meč završio sa 15 poena i čak 13 asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nakon dva odigrana kola Cibona ima maksimalan učinak i trenutno zauzima četvrto mjesto, dok je Mornar sa dva poraza smješten na devetu poziciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi