Cibona preokretom do pobjede protiv Mega Bemaxa, utakmica za zaborav Edina Atića
Atić je postigao samo 3 poena uz šut iz igre 1-8

Domaći su upisali i sedmi poraz ove sezone

Cibona preokretom do pobjede protiv Mega Bemaxa, utakmica za zaborav Edina Atića

S. Pašalić

Košarkaši Cibone su u 8. kolu ABA lige slavili na gostovanju kod Mega Bemaxa sa 76:72 i tako stigli do druge pobjede zaredom.

Domći tim je odlično ušao u meč i vrlo brzo u dva navrata imao i 9 poena prednosti, ali tim iz Zagreba je uspio stići tu prednost pa je prva četvrtina završila rezultatom 20:20.

U drugoj četvrtini je Mega ponovo bolje počela i konstatno je povećavala svoju prednost, a na poluvrijeme je otišla sa vodstvom 42:33.

Početkom treće dionice Mega Bemax je i dalje imao vodstvo, ali onda Cibona pravi veliku seriju i stiže do vodstva 60:50, ali su domaći do kraja ove četvrtine uspjeli smanjiti na 60:57.

Cibona je puno bolje odigrala i posljednju dionicu i na kraju slavila sa 76:72.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bundović sa 26 i Katić sa 22 poena su vodili Cibonu do pobjede, a kod Mege je Simonović bio najefikasniji sa 23 poena. Bh. košarkaš Edin Atić u dresu Mega Bemaxa nije odigrao utakmicu za pamćenje i postigao je samo 3 poena uz šut iz igre 1-8.

Cibona je sada na omjeru 3-5, dok je Mega ostala na jednoj pobjedi u ovoj sezoni i na omjeru je 1-7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti