Amar Gegić odveo Cibonu do trofeja u Kupu Hrvatske

Tijesno finale i pobjeda Cibone

Amar Gegić odveo Cibonu do trofeja u Kupu Hrvatske

E. Ganibegović

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić s Cibonom je večeras osvojio trofej Kupa Krešimira Ćosića, odnosno Kupa Hrvatske.

Njegova Cibona večeras je u tijesnom finalu odigranom u Šibeniku savladala Cedevitu Junior rezultatom 67:65.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Danko Branković s 13 poena, dok je Gegić za oko pola sata imao šest poena, šest skokova i tri asistencije.

Kod Cedevite Junior najbolji na terenu bio je Josip Batinić s 12 ubačenih poena.

Inače, najzaslužniji što je Cibona došla do finala jeste sam Gegić, koji je jučer bio najbolji protiv Zadra gdje je imao učinak od 13 poena, pet skokova i jedne asistencije u pobjedi 77:72.

Top Komentari

Nek_komsiji_crkne_krava
Ganibegovicu dragi, jesi li ti gledao utakmicu? Gegic odigrao losu utakmicu a ti pises da je odveo Cibonu do trofeja. Dan malo objektivnosti.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi