Cibona u trileru bolja od Igokee
Foto: ABA

ABA liga, 20. kolo

Cibona u trileru bolja od Igokee

M. Šljivak

Košarkaši Cibone pobijedili su večeras u Draženovom domu prvaka BiH Igokeu rezultatom 87:86 u susretu 20. kola ABA lige.

Odličan meč ponudila su ova dva tima, a na kraju su Cibosi u triler završnici upisali pobjedu.

Cibona je odigrala odličnih 30ak minuta meča. Imali su konstantno vodstvo, a u nekoliko navrata je bilo i ogromnih plus 17.

Međutim, u posljednjoj dionici je uslijedio nevjerovatan povratak Igosa. Napravili su seriju od 14:0 i prešli su u vodstvo. Imali su šest razlike, činilo se kako će doći do trijumfa, ali su potom stali.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Cibona je serijom od 7:0 došla do vodstva 87:86, imala je Igokea napad za pobjedu, ali ga je promašila i na kraju je Cibona došla do trijumfa.

Luka Žorić je vodio Cibonu u ovom meču sa 19 koševa, Reindhartd je kod Igosa ubacio 17, a Jevtović 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi