Ciboni se ponovio Kecman: Hoće li ih ova čudesna trojka izbaciti iz ABA lige?

Nevjerovatan poraz u Kopru

Ciboni se ponovio Kecman: Hoće li ih ova čudesna trojka izbaciti iz ABA lige?

M. Šljivak

Košarkaši Cibone poraženi su kao gosti u 20. kolu ABA lige od Primorske u Kopru rezultatom 79:78.


Iako je zagrebački tim imao u rukama dobijenu utakmicu i opstanak u ABA ligi, uspjeli su da sedam minuta do kraja ostanu bez poena i da domaćim dopuste preokret.

Međutim, Rozić je vezao dvije trice i vratio je prednost Cibonu (78:73) na minut i 20 sekundi do kraja, no potom su stali. Domaći su došli do 78:76, a zatim Rebec promašuje dva slobodna bacanja na dvije sekunde do kraja.

Loptu je u uke uzeo Marko Luković i sa 20 metara je pogodio trojku za pobjedu svog tima i nevjericu gostiju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na sličan način je Cibona izgubila i titulu ABA lige 2010. godine kada im je Dušan Kecman zabio trojku preko čitavog terena, a ova trojka Lukovića bi ih mogla na kraju izbaciti iz ABA lige.

Promo

Top Komentari

Peđa
E Srbi, Srbi...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi