Cleveland na korak od polufinala konferencije
Foto: NBA

NBA liga, play-off

Cleveland na korak od polufinala konferencije

Košarkaši Clevelanda na korak su od polufinala istočne konferencije nakon sinoćnje pobjede nad ekipom Detroita. Cavaliersi su zabilježili i treći trijumf, ovaj put u gostima (101:91).

U prvom poluvremenu vidjeli smo izjednačenu borbu, a gosti su zahvaljujući nešto boljoj igri u završnici prvog dijela uspjeli na odmor otići sa pola koša prednosti (54:53).

U nastavku gosti su pojačali sa odbranom te su sveli domaćina na 38 poena, što im je bilo dovoljno za još jednu pobjedu i veliko vodstvo u seriji od 3:0.

Kyrie Irving bio je najbolji pojedinac meča sa 26 poena, a veliku pomoć imao je u LeBronu Jamesu i Kevinu Loveu sa po 20 koševa. Uz to ovaj dvojac kombinovano je uknjižio i 25 skokova.

Kentavious Caldwell-Pope predovdio je Detroit sa 18 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi