Cleveland na krilima Jamesa do pobjede i vodstva u seriji

Chicago nemoćan u petoj utakmici

Cleveland na krilima Jamesa do pobjede i vodstva u seriji

Cleveland je domaćom pobjedom rezultatom 106:101 stigao do pobjede  u petoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije i poveo sa 3:2.

Cleveland je većim dijelom susreta bio bolji rival od Chicaga, iako je otvaranje utakmice pripalo gostima koji su na startu poveli sa 8:0, a zatim 18:8. Ali, otkako su domaći na samom kraju prve dionice preuzeli vodstvo, nisu ga ispustili do samog kraja.

Pobjeda Clevelanda je mogla biti i dosta ubjedljivija, jer je početkom posljednje četvrtine domaći tim vodio sa 92:75. Uslijedila je velika serija gostiju koji dolaze na samo -4 (99:93), i potpuno se vraćaju u meč.

Ipak, do kraja nisu uspjeli doći do preokreta, pa je Cleveland slavio jako vrijednu pobjedu i došao nadomak plasmana dalje.

Junak pobjede je bio LeBron James, koji je za 40 minuta provedenih na parketu postigao 38 poena, te upisao šest asistencija i dvanaest skokova.

Irving je za pobjednički tim ubacio 25 poena, dok je kod Chicaga najbolji bio Butler sa 29 ubačenih poena.

NBA:

Cleveland - Chicago 106:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.