James uz zvuk sirene za slavlje Cavsa u Chicagu

Cleveland izjednačio na 2:2

James uz zvuk sirene za slavlje Cavsa u Chicagu

Edmir Škorić

LeBron James je sinoć donio pobjedu Cleveland Cavaliersima u Chicagu (86:84).

Cavsi su uspjeli da savladaju Bullse u Chicagu i izjednače na 22 polufinaknu seriju istočne konferencije u NBA ligi.

Kod rezultata 84:84, na sekundu i pol do kraja meča, James je iz kornera pogodio preko Jimmyja Butlera za slavlje gostiju. 

Dosta neizvjesno je bilo u Chicagu. Bullsi su bez Pau Gasola bolje otvorili utakmicu, a do kraja treće dionice imali su plus sedam (68:61).

Cavsi prave seriju 7:0 na početku četvrte dionice i dolaze do izjednačenja, a potom i preokreta, te su vodili sedam razlike na polovini posljednje dionice.

Derrick Rose se probudio, vratio Bullse, koji su bili oslabljeni neigranjem Pau Gasola, ali je James na kraju odlučio pobjednika.

James je ubacio 25 poena uz 14 skokova i osam asistencija, dok je kod domaćih Rose ubacio 31 poen, a Butler 19.

Serija se seli u Cleveland, a šesti meč igrat će se u Chicagu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.