Cleveland promijenio pola tima u nekoliko sati
Velike odluke posljednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi (Foto: EPA)

Radikalni potezi rukovodstva Cavaliersa

Cleveland promijenio pola tima u nekoliko sati

M. Šljivak

Cleveland Cavaliersi nastavljaju sa velikim poslovima u završnim satima prelaznog roka u NBA ligi. Cavsi su se danas riješili Dwyanea Wadea (Miami), Isaiaha Thomasa i Chaninga Fryea (LA Lakers), a članovi ovog tima od večeras više nisu ni Jae Crowder, Iman Shumpert i Derrick Rose.

U trejdu sa Utah Jazzom i Sacramento Kingsima, Cavaliersi su dobili šutera Utaha Rodneyja Hooda i dobro poznatog beka iz Sacramenta Georgea Hilla, te su tako dobili značajna pojačanje za roster.

Utah će u ovoj razmjeni dobiti Jaeja Crowdera i Derricka Rosea, dok će Kingsima otići iskusni Joe Johnson iz Jazza i Iman Shumpert iz Cavaliersa.

Interesantan posao su danas napravili u rukovodstvu Clevelanda, a vidjećemo kako će se sve završiti, jer je bilo vidljivo da ove sezone nešto u timu ne štima.

Cavsi su trenutno treći tim Istočne konferencije sa neočekivano slabim omjerom od 31 pobjede i 22 poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi