Cleveland ubjedljiv, Golden State jedva spriječio prvi poraz

NBA liga

Cleveland ubjedljiv, Golden State jedva spriječio prvi poraz

Noć sa petka na subotu ponudilo je deset utakmica u NBA ligi, a malo je nedostajalo da je pamtimo po prvom porazu Golden Statea u sezoni.

Warriorsi su gostovali Bostonu, gdje su uz mnogo muke i nakon dva produžetka ipak uspjeli upisati svoj 24. trijumf u isto toliko utakmica. Golden State je slavio sa 124:119, nakon što je regularnih 40 minuta završeno rezultatom 103:103.

Golden State je vodio u prvom, da bi Boston većim dijelom drugog poluvremena bio u rezultatskoj prednosti. Na nešto više od minute do kraja regularnog dijela, zeleni su imali +5, da bi se potom i sami izvukli i izborili drugi produžetak. Gosti su, ipak, bili prisebniji i spriječili iznenađenje.

Iako je imao skroman šut iz igre (9/27), Curry je u nedostatku povrijeđenog Thompsona uzeo sve u svoje ruke i sa 38 poena, 11 skokova i 8 asistencija vodio svoj tim do pobjede. Bostonu nije pomogao ni raspoloženi Olynyk, koji je ubacio 28 poena.

Cleveland je kao gost savladao Orlando rezultatom 111:76, a prvo ime susreta bio je LeBron James sa 26 poena i 8 asistencija. Domaće je predvodio Nikola Vučević sa 14 ubačenih poena, dok je Mario Hezonja ubacio dva manje.

San Antonio Spursi su bez Tonyja Parkera ubilježili sigurnu pobjedu nad Los Angeles Lakersima (109:87), čiji su otpor slomili u posljednjoj četvrtini utakmice. Najeffikasniji igrač utakmice bili su Aldridge i Russell sa po 24 poena, a pratio ih je Mills sa dva poena manje.

Vrijednu pobjedu su ubilježili i košarkaši Oklahome, koji su kao gost savladali Utah rezultatom 94:94. Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Westbrook sa 24 poena, a pratio ga je Durant koji je ubacio dva poena manje. Domaće je predvodio Hayward sa 19 poena.

Indiana je na svom parketu rezultatom 96:83 savladala Miami (Ellis 24p, George 23p / Bosh 23p), dok je Detroit kao gost bio bolji od Philadelphije sa 107:95 (Okafor 22p - Morris i  Jackson 21p). 

Denver je nakon produžetka slavio protiv Minnesote sa 111:108, Toronto je bio bolji od Milwaukeeja sa 90:83, a New Orleans je na krilima Evansa (27 p) bio bolji od Washingtona sa 107:105. Ubjedljivu pobjedu upisao je Charlotte, koji je rezultatom 123:99 savladao Memphis uz odlično izdanje Walkera (33 p).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.