Golden State slomio i Indianu, deset trojki Thompsona

Nastavak nevjerovatnog niza

Golden State slomio i Indianu, deset trojki Thompsona

Košarkaši Golden Statea su sinoć došli do svoje 23. pobjede u sezoni i tako nastavili svoj nevjerovatni niz bez poraza.

Warriorsi su ovoga puta bili bolji od Indiane rezultatom 131:123, a u njihovom novom sjajnom izdanju najviše se istakao Klay Thompson, koji je meč završio sa 39 poena. On je Pacersima ubacio čak deset trojki iz 16 pokušaja (13/21 ukupno), a ubilježio je  još sedam skokova i šest asistencija.

Njegov saigrač Steph Curry je u pobjedi Warriorsa učestvovao sa 29 poena i 10 asistencija, dok je najbolji pojedinac domaćeg tima bio Paul George sa 33 poena.

Cleveland je na svom parketu u interesantnoj utakmici slavio nad Portlandom rezultatom 105:100. Gosti su imali vodstvo na poluvremenu, ali su košarkaši Cavsa u nastavku zaigrali mnogo bolje i upisali svoju 14. pobjedu u sezoni.

Najefikasniji igrač Clevelanda bio je LeBron James sa 33 poena, čemu je dodao i deset skokova, a pratio ga je Kevin Love sa 18 poena. U ekipi Portlanda prednjačio je Lillard (33 poena), a dobru partiju pružio je i McCollum (24 poena).

Oklahoma je predvođena Kevinom Durantom (32 poena) slavila u gostim kod Memphisa sa ubjedljivih 125:88, dok je Houston još jednom razočarao. Rocketsi su poraženi od Brooklyna rezultatom 110:105, a nije im pomogao ni raspoloženi Thornton sa 32 ubačena poena uz samo šest promašenih šuteva iz igre. Netse su do pobjede vodili Lopez (24 poena) i Johnson (22 poena), a vrlo dobru partiju pružio je i Bogdanović (19 poena).

U posljednje dvije utakmice sinoćnjeg programa, Orlando je u gostima protiv Denvera slavio sa 85:74, dok je Sacramento na svom parketu bio bolji od Utaha rezultatom 114:106.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.