Orlando bolji od Minnesote, susret obilježila tuča Afflala i Bjelice

NBA liga

Orlando bolji od Minnesote, susret obilježila tuča Afflala i Bjelice

Košarkaši Orlando Magica pobijedili su na domaćem parketu Minnesota Timberwolvse sa 108:102, a susrt je obilježila tuča iskusnog Amerikanca Arrona Afflala i srbijanskog reprezentativca Nemanje Bjelice. 

Tokom prve dionice gostujuća ekipa imala je većinom minimalnu prednost, ali ipak se prvi period igre na kraju završio rezultatom 25:25. Druga četvrtina donosi potpuno izjednačenu košarku većim tokom, a na kraju su minimalnu prednost pred odlazak na odmor stekli gosti koji su vodili sa 48:47.

Treba spomenuti da se tokom prvog poluvremena desila i tuča između Nemanje Bjelice i Arrona Afflala. Amerikanac je nasrnuo na Srbijanca tokom jednog duela blizu koša i zadao mu nekoliko udaraca prije nego što su ih saigrači razdvojili. Oba košarkaša su zaradila tehničke greške i susret za njih je bio završen.

U drugom poluvremenu viđena je ponovo izjednačena košarka u trećoj četvrtini, ali domaći ipak uspijevaju da prelome meč u posljednjoj dionici i da slaven pobjedu sa šest poena razlike.

Do trijumfa ih je vodio sjajni Evan Fournier sa 32 poena, dok je D. J. Augustin dodao 18. Kod Minnesote Jimmy Butler je ubacio 28 koševa uz sedam skokova i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije