Clippersi kažnjeni zbog Kawhija Leonarda
Clipperse su skupo koštale riječi njihovog trenera

NBA liga ne trpi kršenje pravila

Clippersi kažnjeni zbog Kawhija Leonarda

Emir Dindić

Čelnici NBA lige odlučili su da kazne Los Angeles Clipperse zbog neprimjerenih komentara. 

Sezona se još nije završila, ali većina ekipa već polako sastavlja timove za iduću sezonu. Neki čak toliko idu u krajnost da krše pravila kako bi sklopili što jaču ekipu, pa je NBA liga pronašla način da se bori sa povredom pravila.

Trener Los Angeles Clippersa Doc Rivers pohvalio je zvijezdu Raptorsa Kawhija Leonarda za nestvarne partije u ovogodišnjem play-offu.

Vodstvo NBA lige je ocijenilo njegove komentare kao neprimjereni, odnosno određeni kao kompliment upućen ovom košarkašu da ga pridobiju kako bi na ljeto odabrao njihov tim.

Tako su Clippersi kažnjeni sa 50 hiljada dolara zbog komentara njihovog trenera.

Top Komentari

NKZ1922
NBA je postala jedna obicna organizacija puna mlakonja, ili ti ga "pickica". Za 10 godina ce morati slati prijave i cekati pismenu dozvolu da objave nesto da drustvenim medijima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi