Clippersi nemoćni u Minneapolisu, Oklahoma na krilima Westbrooka srušila Spurse

NBA liga

Clippersi nemoćni u Minneapolisu, Oklahoma na krilima Westbrooka srušila Spurse

E. Ganibegović

Minnesota Timberwolvesi upisali su svoju 14. pobjedu u sezoni, a večeras je nastradala ekipa Los Angeles Clippersa, koja u posljednje vrijeme igra očajno. Domaćini su u Minneapolisu dobili s 122:106. 

Nešto bolji ulazak u meč domaće ekipa, koja je poslije prve dionice imala četiri poena prednosti. Tijesna borba se nastavila i u drugoj četvrtini, pa se na odmor otišlo rezultatom 60:55 u korist domaćeg sastava.

Odmor je dobro došao gostujućim košarkašima, koji su u nastavku uspjeli smanjiti zaostatak na dva poena razlike. Neizvjesnost je trajala do samog kraja susreta, ali Vukovi uspijevaju u zadnjim minutama meča doći do sedam poena razlike, što gosti nisu mogli stići, pa domaća momčad stiže do nove pobjede.

Sjajna partija u režiji Jimmyja Butlera s 33 postignuta poena, a u redovima Clippersa dobar meč pruži o je Austin Rivers s 30 poena.

Odigrana je još jedna sjajna utakmica između Oklahome City Thundera i San Antonio Spursa. Do tijesne pobjede su došli Westbrook i društvo rezultatom 90:87.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćoj momčadi, koja je poslije dvije četvrtine imala prednost od 11 poena, 54:43. Međutim, u trećoj dionici potpuno druga slika. Spursi su zaigrali sjajno, dok se Oklahoma u potpunosti izgubila na terenu. Gosti uspijevaju da zaostatak spuste na tri poena.

U zadnjih 12 minuta se vodila neizvjesna borba. Na početku četvrtine četvrtine Spursi prelaze u vodstvo, međutim poslije toga Oklahoma stiže do plus osam, što gosti na kraju nisu uspjeli nadoknaditi, pa su upisali poraz.

Russel Westbrook je bio najbolji pojedinac u svojoj momčadi s 22 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Najefikasniji u Spursima bio je Dejounte Murray s 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi