Budućnost u Istanbulu zaleđena na - 38, Gordić vrlo slab
Gordić i Budućnost su večeras u Istanbulu odigrali jednu od lošijih partija ove sezone.

Težak poraz crnogorske ekipe

Budućnost u Istanbulu zaleđena na - 38, Gordić vrlo slab

Košarkaši Budućnosti večeras su doživjeli pravu blamažu na gostovanju kod Anadolou Efesa. Podgoričani su u okviru 13. kola Eurolige izgubili čak 106:68 uz vrlo slabu partiju bh. košarkaša Nemanje Gordića.

Efes je prvu dionicu dobio sa 29:20, a u drugoj je bilo 21:20 za goste. Tada se nije činilo da će Budućnost doživjeti neki teži poraz, ali su se stvari promijenile u trećoj četvrtini.

Taj period je ekipa iz Istanbula riješila u svoju korist rezultatom 32:12 i bilo je jasno da je meč rješen. Pakao za goste iz Crne Gore se nastavio i u posljednjoj četvrtini kada je Efes slavio sa 25:15 za konačnih + 38.

Turska ekipa nakon ove pobjede ima omjer 9-4, dok je Budućnost ostala na tri pobjede, a ovo joj je bio deseti osovesezonski poraz.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Efes je do trijumfa vodio Rodrigue Beaubois sa 22 poena, dok je 17 ubacio Brock Motum, a 15 Krunoslav Simon. Kod poraženog tima jedini vrijedan pažnje je bio Earl Clark sa 21 poenom, dvocifreni su bili još Coty Clarke i Edwin Jackson sa 12, odnosno 11 poena. Nemanja Gordić je susret završio sa dva poena, dva skoka i dvije asistencije. Iz igre je šutirao 1 od 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi