Cousins briljirao u porazu Kingsa, novi trijumf Cavaliersa

Odigrano devet utakmica na NBA parketima

Cousins briljirao u porazu Kingsa, novi trijumf Cavaliersa

Endin Čaušević

Na NBA parketima u noći sa ponedjeljka na utorak odigrano je devet utakmica.

Košarkaši Cleveland Cavaliersa savladali su Minnesotu Timberwolvese sa sedam poena razlike (114:107). Cleveland je sinoć do pobjede vodio LeBron James koji je ubacio 25 poena, dok je Thompson dodao 19 poena. Najefikasniji u ekipi Minnesote bio je Towns sa 26 poena.

Sjajnu utakmicu odigrali su Sacramento Kingsi i Charlotte Hornetsi, a na kraju su Hornetsi slavili nakon produžetka sa jednim košem razlike (129:128). U ekipi Hornetsa istakao se Daniel sa 28 poena, a 21 je dodao Williams. Najbolji u ekipi Sacramenta bio je nevjerovatni Cusins koji je ubacio čak 56 poena.

Ekipa Miami Heata bila je bolja od Chicago Bullsa (89:84), a Boston Celticsi su ubjedljivo savladali Washington Wizardse (116:91). Houston Rocketsi su sa jednim poenom razlike nadigrali New Orleans Pelicanse (112:111), dok je sjajan niz nastavio i Golden State Warriors koji je sa 30 poena razlike nadigrao San Antonio Spurse (120:90).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi