Cousins brojao do 48, novi poraz Clevelenda

Odigrano osam utakmica na NBA parketima

Cousins brojao do 48, novi poraz Clevelenda

E. Čaušević

Osam utakmica odigrao je na NBA parketima u noći sa subote na nedjelju.

Košarkaši Sacramento Kingsa na domaćem parketu savladali su Indianu Pacerse (108:97). Sjajnu utakmicu u ekipi Kingsa odigrao je DeMarcus Cousins koji je ubacio Indiani 48 poena i time oborio svoj lični rekord po broju poena u NBA. U ekipi Indiane istakao se Paul George sa 34 poena.

Chicago Bullsi bili su bolji od Cleveland Cavaliersa sa 96:83 i tako su pokvarili debi novom treneru Cavaliersa Tyronnu Lueu. Najefikasniji u ekipi Bullsa bio je Pau Gasol sa 25 poena, dok je Butler dodao 20. U domaćoj ekipi istakao se LeBron James sa 26 poena, a 18 poena ubacio je Smith.

Sjajni Damian Lillard vodio je Portland Trail Blazerse do pobjede nad LA Lakersima (121:104). Lilard je Lakersima ubacio 36 poena, dok je McCoullum dodao 28. Najzapaženiji u ekipi Lakersa bio je Russell sa 21 poenom, dok je Kobe Bryant dodao deset ubačenih poena.

Charlotte Hornetsi bili su bolji od New York Knicksa sa 97:84, dok je New Orleans Pelicans savladao Milwaukee Buckse (116:99). Minnesota Timberwolves sa pet poena razlike nadigrala je Memphis Grizzliese (106:101), Denver Nugetsi su sa 104:101 bili bolji od Detroit Pistonsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi