Cousins je sinoć uništio Nikolu Jokića, a onda ga je još i provocirao

Igrač Warriorsa je imao jasnu poruku za srbijanskog košarkaša

Cousins je sinoć uništio Nikolu Jokića, a onda ga je još i provocirao

S. Pašalić

Golden State Warriorsi su sinoć na svom parketu savladali Denver Nuggetse sa 116:102.

Osim prve četvrtine u kojoj je Denver u jednom trenutku vodio i 7 razlike, Golden State je tokom cijele utakmice vodio, a najveću prednost su imali u posljednjoj četvrtini kada je u nekoliko navrata bilo i 30 razlike.

Nuggetsi su do kraja ipak uspjeli malo ublažiti poraz, tako daa je na kraju bilo 'pristojnih' 14 razlike za Golden State.

Najbolji igrač utakmice je bio DeMarcus Cousins koji je postigao 28 poena te dodao 12 skokova i 5 asistencija. Pored toga Cousins je 'uništio' igrača Denvera Nikolu Jokića te ga je ostavio na samo 10 poena.

Zanimljiva situacija se desila sredinom četvrte četvrtine kada je Golden State vodio sa 29 razlike, a trener domaćeg tima je odlučio da odmori prvu petorku.

DeMarcus Cousins je izašao iz igre i krenuo se pozdravljati sa saigračima, a nakon toga je provocirao Nikolu Jokića sa gestikulacijom koja je govorila kako ga nije vidio u sinoćnjoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi