Cousins uništio Sunse, Mirza ponovo odličan

13 poena Teletovića

Cousins uništio Sunse, Mirza ponovo odličan

Midhat Šljivak

Sacramento Kingsi savladali su večeras na svom parketu ekipu Phoenix Sunsa rezultatom 142:119.

Nije mogao tim iz Arizone da zaustavi fantastičnog DeMarcusa Cousinsa, koji je do vrha napunio koš Sunsa.

Gosti su samo na uvodu imali četiri poena prednosti, ali su potom stali. Kingsi su  s druge stane pogađali apsolutno sve. Cousinsa centri Phoenixa nisu mogli zaustaviti, prednost je išla i do plus 17, a nakon prve četvrtine domaći košarkaši su imali 13 poena prednosti, 31:18.

Međutim, Phoenix se vraća. Brandon Knight i TJ Warrens u pogađali važne šuteve, pa  su gosti uspjeli da preokrenu rezultat do finiša prvog poluvremena i čak su poveli sa tri razlike, 51:48.

Ipak, Cousins je ponovo stupio na scenu. Ubacio je sedam poena u tri minute, dok je kompletan tim kojeg predvodi Jeff Hornacek ubacio dva, pa je Sacramento na odmor otišao sa šest poena prednosti, 59:53.

Nastavak donosi potpunu dominaciju domaćih košarkaša. Nezaustavljiv je i dalje bio Cousins, te je potpuno razbio Sunse. Nakon 36 minuta igre bilo je jasno da gosti nemaju šanse protiv raspoloženog domaćina, a Kingsi su imali 16 poena razlike na ulasku u posljednju četvrtinu, 103:87.

Nije Phoenix imao mnogo šanse za eventualni preokret u posljednoj dionici. Lagano su priveli meč kraju, te su na kraju slavili uvjerljivu pobjedu.

Mirza Teletović je odigrao jako dobar meč za Sunse. Ubacio je 13 poena za 27 minuta na parketu, dok je najefikasniji bio Brandon Knight sa 23 poena.

S druge strane dominirao je DeMarcus Cousins sa 32 poena i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije