Cousins utrpao koš Denvera, Spursi prejaki za Heat

Centar Pelicansa brojao do 40

Cousins utrpao koš Denvera, Spursi prejaki za Heat

E. Ganibegović

Zanimljivu košarkašku predstavu su nam priredili New Orleans Pelicansi i Denver Nuggetsi, gdje su domaćini na krilima DeMarcusa Cousinsa stigli do pobjede rezultatom 123:114.

Prva četvrtina završila je neriješenim ishodom, 33:33. U nastavku tijesna borba, međutim Pelicansi su na pauzu otišli sa pola koša prednosti.

U drugom dijelu meča neizvjesnot se nastavila, pogotovo tijekom treće dionice, gdje se igralu koš za koš. Ali, pred kraj domaćini imaju šest poena više od gostiju, pa nas je čekala zanimljiva posljednja dionica.

Međutim, Cousins se potrudio da neizvjesnosti ne bude do kraja, jer je utrpao koš Denvera i na taj način odveo svoju momčad do pobjede.

DeMarcus Cousins je postigao 40 poena i tome je dodao 22 skoka, a Gary Hariss je u dresu Denvera postigao 24 poena.

San Antonio Spursi su nakon lošeg poluvremena upisali sigurnu pobjedu protiv Miami Heata s 117:105. Prvi dio meča bio je na strani Heata, no u nastavku susreta potpuna druga priča. Spursi su uzeli stvari u svoje ruke i stigli do poprilično uvjerljive pobjede.

U pobjedničkoj ekipi dobar susret odigrao je LaMarcus Aldridge, koji je imao 18 poena, dok je u redovima poražene ekipe Tyler Johnson uspio zabiti 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi