Pelicansi šokirali Portland u trećoj četvrtini i slavili pobjedu

Osam poena Jusufa Nurkića

Pelicansi šokirali Portland u trećoj četvrtini i slavili pobjedu

Portland Trail Blazersi su u svom Moda Centru dočekali New Orleans Pelicanse. Uprkos odličnom startu susreta i činjenici da su Pelicansi bili bez povrijeđenog Anthonyja Davisa, Blazersi su poraženi rezultatom 116:123.

Portland je dakle dosta dobro otvorio susret. Jusuf Nurkić je na samom startu utakmice vezao četiri poena, a Blazersi polovinom prvog perioda prave odličnu seriju i ubrzo stižu do plus 14.

Ipak, Pelicansi se vraćaju na jednocifren zaostatak prije kraja prve četvrtine, a u drugoj ne dopuštaju domaćima prednost veću od 5-6 poena. U samom finišu prvog poluvremena Pelicansi stižu i do preokreta, pa se na odmor otišlo rezultatom 57:60 u korist gostiju.

Pelicansi drugo poluvrijeme otvaraju furiozno, prave seriju 23-8 i nakon šest minuta igre u trećoj četvrtini vode 18 razlike (65:83).

Portland se do kraja nije uspio oporaviti. Iako su u finišu utakmice Blazersi uspjeli doći do jednocifrenog zaostatka, više od toga nisu mogli, pa su Pelicansi slavili zasluženu pobjedu.

Fantastičnu partiju u dresu Pelicansa je pružio DeMarcus Cousins ubacivši 38 poena. Moore je dodao 19, dok je Jrue Holiday postigao 17 poena.

Odličan je bio, posebno u prvom poluvremenu, i Rajon Rondo koji je susret završio sa 12 poena, šest skokova i 10 asistencija.

Najefikasniji u ekipi Portlanda je bio Damian Lillard sa 29 poena, dok je 17 dodao CJ McCollum.

Iako je odlično počeo susret, Jusuf Nurkić se zadnji put upisivao u strijelce polovinom druge četvrtine, pa je utakmicu završio sa osam poena, četiri skoka i jednom asistencijom na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi