Craft na izlaznim vratima Budućnosti
Američki playmaker nije se najbolje snašao u redovima ABA prvaka te se sve izvjesnije kako će iz Budućnosti uskoro preći u talijanski Trentno za koji je uspješno nastupao prije dvije sezone. Foto: getty images

Trento zainteresiran za povratak playmakera

Craft na izlaznim vratima Budućnosti

Američki organizator igre Aaron Craft na izlaznim je vratima prvaka ABA lige podgoričke Budućnosti. U posljednje vrijeme Craft malo ili nikako ne dobiva prigodu kod trenera Džikića a i sinoćnji susret 5.kola Eurolige odgledao je s klupe.

Craft je doveden iz redova francuskog šampiona Monaca kao veliko pojačanje no ni u jednom segmentu košarkaške igre nije opravdao taj epitet.

Ovaj 26-godišnjak je doveden s epitetom sjajnog defanzivca i asistenta no čini se da su ABA liga i Euroliga ipak prevelik izazov za ovog playmakera. Talijanski Trento je već reagirao i čini se da je samo pitanje dana kada će se ovaj košarkaš vratiti u klub u kojem je prije dvije sezone ostavio odličan dojam.

Craft je dosada u karijeri osvojio mnogo individualnih priznanja, priznanja koja su se odnosila uglavnom na njegove sjajne defanzivne izvedbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi