Gordić i društvo nisu uspjeli: Panata slavila u Podgorici
Nemanja Gordiž i društvo su kao i protiv Maccabija ponovo bili blizu pobjede, no ni ovaj put nije bilo snage ni koncentracije da se ostvari prvi trijumf u Euroligi.

Real bolji od Žalgirisa

Gordić i društvo nisu uspjeli: Panata slavila u Podgorici

Edmir Škorić, foto: V. Bernadić

Budućnost se dobro nosila s Panatom, ali u Podgorici nisu uspjeli da ostvare prvu euroligašku pobjedu.

Nakon pet kola, Budućnost ima pet poraza u Euroligi, a posljednji je doživjela od Panathinaikosa rezultatom 72:67.

Nakon prve četvrtine gosti iz Atine su vodili 18:15, imali su plus devet početkom drugog dijela, ali je na poluvremenu bilo neriješeno - 31:31.

Igralo se uglavnom egal do sredine zadnje dionice, kada Atinjani prave seriju i dolaze na dvocifrenu prednost, a na kraju i do pobjede, treće u ovoj sezoni.

Deshaun Thomas s 14 poena, Ioannis Papapetrou sa 13 i Nick CCalathes sa 10 poena i 9 asistencija vodili su Panatu do pobjede, dok je kod Budućnosti Alen Omić ubacio 16 poena uz 10 skokova, a Nikola Ivanović 12 poena.

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić je ubacio sedam poena uz šut iz igre 2/8, a imao je tri skoka i četiri asistencije te jednu ukradenu i tri izgubljene lopte.

Real Madrid je u Kaunasu sa 90:79 savladao domaći Žalgiris i tako je stigao i do pete pobjede u petom meču Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Žalgiris je vodio većim dijelom meča, imao je i plus 11 u drugoj dionici, plus 10 bilo je krajem treće, no u zadnjih sedam-osam minuta Real je uključio turbo i došao do trijumfa.

Anthony Randolph je sa 16 poena bio najefikasniji kod Reala, 15 je ubacio Rudy Fernandez, a Gustvo Ayon 13. Sergio Llull je meč završio s 10 poena. Paulius Jankunas je ubacio 18 poena, a Nate Wolters 16 kod Litvanaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi