Bh. košarkašice upisale i treći poraz u pripremnim mečevima

Crnogorke bile bolje

Bh. košarkašice upisale i treći poraz u pripremnim mečevima

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz u prijateljskim mečevima u sklopu prirpema za predstojeći Eurobasket.

Od izabranica Gorana Loje večeras su bolje bile Crnogorke rezultatom 59:45 u utakmici gdje napad nije funkcionisao ni kod jedne ekipe.

Najefikasnija u redovima domaće reprezentacije bila je Božica Mujović sa 13 poena, a Nikolina Babić sa 14 i Marica Gajić sa 11 poena u bh. timu.

Ovome dodajmo da su se Zmajice pred sami početak meča suočile s izostankom kapitenke Milice Deure, koja se razboljela, dok je Irena Vrančić usljed povrede na parketu provela tek osam minuta.

Naše košarkašice sutra očekuje nova utakmica protiv istog rivala, a počinje u 15 sati.

Crna Gora – BiH 59:45

CRNA GORA: Živković, Aleksić 9, Raković 9, Mujović Jakšić 2, Kovačević 3, Jovanović 12, Lazarević 3, Ščepanović, Leković, Drobnjak, , Gatling 8.

BiH: Gajić 11, Gligić, Džombeta 5, Babić 14, Domuzin, N. Delić, Brčaninović 5, Džebo, Vrančić, Marković, Tavić, a. Delić 2, Mišeljić, Hurt 8.

Top Komentari

user1597698961
Ne znam zasto Melisa manje slobofe ima,a odlicna suterka,u braineu zabija 16+svaki put ,a jak klub,a kod naa 6-7poena... Cak u onom mecu kvalifikacija protiv Svice nije igrala 1.pol me znam zasto,i kad je u 2.pol vezala 13poena tu smo lomili mec,a hurt sve pogadjala,sto govori da nam gajic i jones donose 80% poena,,i rijetko se neko doda Ali mislim da mozemo na euru makar do jedne pobjede,belgija he mislim velika sila
3 0
celikze
ove utakmice u principu sluze da se forma tempira...da sada pobjedzuju to nebi bilo dobro...to je jednom Zeljko Obradovic govorio kako to radi i Bosa Tanjevic....pa nadaj mo se da je i kod nasih taj slucaj
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi