Nisu moćni, ali srce ih nosi: Crna Gora je samo nekoliko koraka do historije!
Crnogorci spremno čekaju turnir

Svi su spremni

Nisu moćni, ali srce ih nosi: Crna Gora je samo nekoliko koraka do historije!

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sutra u Rigi otvara kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre. Protivnog crnogorskih košarkaša u 1. kolu je Brazil, a očekivanja na turniru su velika.

Crna Gora borit će se u narednim danima za plasman na Olimpijske igre u Pariz. Tim Boška Radovića odradio je danas trening u glavnom gradu Latvije Rigi i spremno čeka početak turnira.

Prvi rival sutra od 14:30 sati je selekcija Brazila koju s klupe predvodi Aco Petrović. Zatim slijedi utakmica s Kamerunom, te eventualno nokaut faza.

"Nakon dvije nedjelje priprema i dvije jake provjere u Atini s nestrpljenjem očekujemo početak turnira", rekao je selektor Crne Gore Boško Radović i nastavlja.

"Ovim završavamo jedan olimpijski ciklus nakon dobrog Evropskog prvenstva i sjajnog Mundobasketa, ovo je nagrada za nas. Ovdje su najbolji od najboljih, jedan od šest timova ide dalje i jasno je kakav turnir slijedi."

"Svaka grupa je zahtjevna, a smatram da je naša poprilično teška. Moramo biti oprezni s očekivanjima. Brazil i Latvija su favoriti, kod nas je izmijenjen sastav u odnosu na Svjetsko prvenstvo, ali dobro smo se spremili i izgledat ćemo najbolje moguće u ovom trenutku".

Oglasi

"Nadam se da ćemo biti tačni i precizni u oba pravca. Jedino tako možemo sutra doći u poziciju da dođemo do pobjede. Privilegija je biti ovdje, svi imaju želju da odu na Olimpijske igre. Čeka nas težak posao."

Dosta je izostanaka u selekciji Crne Gore ovog ljeta. Nema tu dugogodišnji članova nacionalnog tima.

"Ne želim se vraćati na činjenicu ko nedostaje. Ovdje je trenutno 12 najboljih koje imamo i s njima ćemo pokušati napraviti dobar posao u Rigi".

Protiv Brazila ima jasan plan. Cilj je spriječiti tranziciju u igri Brazila.

Oglasi

"Pokušat ćemo svesti igru pet na pet i zaustaviti njihovu tranziciju. Radi se o talentovanoj reprezentaciji koja ima i mlade i iskusne igrače. Poprilično su kompletna selekcija", rekao je Radović

Košarkaški savez Crne Gore je pred ovaj turnir uputio jasnu poruku: "Momci, vjerujemo u vas".

Sastav Crne Gore je sljedeći: Vasilije Baćović, Aleksa Ilić, Nikola Vučević, Emir Hadžibegović, Andrija Slavković, Dino Radončić, Marko Simonović, Đorđije Jovanović, Luka Bogavac, Igor Drobnjak, Petar Popović i Kendrick Perry.

U drugoj grupi na turniru u Rigi su domaća selekcija Latvije, Gruzija i Filipini. Dvije najbolje ekipe iz grupa idu u polufinale, a samo pobjednik turnira ide na Olimpijske igre u Pariz gdje ih čekaju Francuska, Njemačka i Japan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi