Aco Petrović nakon spektakularne pobjede Srbije: "Ljudi, našao sam nevjerovatan detalj!"

Bivši selektor BiH

Aco Petrović nakon spektakularne pobjede Srbije: "Ljudi, našao sam nevjerovatan detalj!"

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svjetskog prvenstva nakon uvjerljive pobjede kad Kanadom.

Iako su kladionice veće šanse u polufinalu davale Kanadi, na kraju je Srbija slavila sa 95:86 i u nedjelju od 14:40 sati igrat će za zlato protiv boljeg iz drugog polufinala (Njemačka - SAD).

Premda je Bogdan Bogdanović ubacio 23 poena i bio najefikasniji srpski košarkaš danas u duelu s Kanadom, nekadašnji selektor BiH Aco Petrović pronašao je "junaka iz sjene".

"Srbija ima mnogo heroja u ovom veličanstvenom uspjehu ali sam se potrudio, jer je to Aleksa Avramović zaslužio, da pronađem u statistici ovaj nevjerovatan detalj. Protiv Litvanije i Kanade na terenu je proveo 29 minuta za plus 28", napisao je Petrović.

Avramović je zaista ulaskom u igru donio dodatnu energiju u igri Srbije. Ubacio je danas 10 poena uz jedan skok i dvije asistencije, ali je pokazao ogromnu želju u igri, a odličan je bio i u defanzivnim zadacima.

Oglasi

Uz Bogdanovića, koji je ubacio 23 poena, istakli su se još poenterski Ognjen Dobrić i Nikola Milutinov sa po 16 poena, dok je Marko Gudurić ubacio 12.

Upravo se hvaljeni Avramović nakon utakmice rasplakao.

"Znamo koliko je važan, opet nam je poslao poruku, dali smo poslednji atom snage, znali smo koliko je jedna fantastična ekipa, imaju All-Star igrače, najbolji igrači svijeta dolaze iz Kanade. Ali, mi smo pokazali šta je borba za naš grb, šta je borba za našu zemlju, šta je borba za Borišu, šta je borba za naše porodice, naše prijatelje, kumove, drugove, braću, sestru. To smo pokazali danas", rekao je Aleksa Avramović!

Sjajan je bio i centar Nikola Milutinov, koji je nakon meča izjavio:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Osjećaj je nevjerovatan. Možda najbolja utakmica na prvenstvu, još bolje nego sa Litvancima jer je to bio jedini recept protiv dobre Kanade sa odličnim igračima. Čestitam svim igračima i trenerima na ovom velikom uspjehu", kazao je Milutinov pa je dodao:

"Imali smo dan više za odmor što nam je značilo i ovo nam je stvarno bila najbitnija utakmica na prvenstvu i nadam se da ćemo napraviti još jedan korak. Skauting je odrađen fantastično. To je radilo posao protiv nevjerovatne Kanade jer moraš da igraš na najvišem nivou i tako se i dogodilo. Na ovakvim utakmicama svi moraju da daju nešto i svi su dali nešto pa radi posao najbolje što može".

Top Komentari

Prazina
Zašto ste njegov tvit preveli s hrvatskog na srpski? Oba jezika su službena u BiH, pa me eto zanima razlog?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi