Crnogorci gledaju prema Parizu: Savladali su ekipu sastavljenu od NBA igrača
FOTO: EPA

Odlična provjera

Crnogorci gledaju prema Parizu: Savladali su ekipu sastavljenu od NBA igrača

Haris Zilić

Košarkašku reprezentaciju Crne Gore naredne sedmice očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, a dobro su najavili pomenuti kvalifikacioni turnir.

Crnogorci su sinoć na Akropolis Kupu u Atini svladali vrlo dobru selekciju Bahama rezultatom 83:80.

Tako su reprezentativci Crne Gore odlično reagovali nakon katastrofalnog poraza u utorak od Grčke rezultatom 86:57.

Crna Gora je odigrala sjajan meč protiv selekcije Bahama koja je većinom sastavljana od NBA igrača i nisu nimalo naivan protivnik.

Marko Simonović je odigrao odličan meč kod pobjedničke ekipe ubacio je 20 poena, a double-double učinak je imao Nikola Vučević sa 15 poena i 15 skokova.

Kod Bahama DeAndre Ayton je ubacio 11 poena, dodao je pet skokova, a Buddy Hield je ubacio osam poena uz šest skokova.

Oglasi

Crna Gora sada putuje u Rigu koja će 2. do 7. jula biti domaćin turnira na kojem se dijeli samo jedna karta za Olimpisjke igre. Crna Gora se nalazi u grupi sa Brazilom i Kamerunom, dvije selekcije proći će u polufinale, a tamo se ukrštaju sa grupom u kojoj su Latvija, Gruzija i Filipini.

I Bahame očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre.

Bahami su u grupi A2 sa selekcijama Poljske i Finske, a križaju se sa grupom gdje su Libanon, Angola i Španija.

Španci su favoriti ovog turnira, ali Bahami će sigurno tražiti svoju šansu jer su sastavili skoro cijeli roster od igrača iz NBA lige.

Akropolis Kup:

Crna Gora - Bahami 93:80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi