Crnogorac nije dugo razmišljao: Nikoli Vučeviću na račun stiže100 miliona

Ostat će u Orlandu

Crnogorac nije dugo razmišljao: Nikoli Vučeviću na račun stiže100 miliona

E. Škorić

Crnogorski centar Nikola Vučević ostat će član Orlando Magica.

Dvadesetosmogodišnji Vučević postao je slobodan agent ovog ljeta i bilo je govora o mogućem prelasku u Los Angeles Lakerse ili Boston Celticse, ali je ipak odlučio da ostane na Floridi.

Orlando je ponudio četverogodišnji ugovor Vučeviću i iznos od 100 miliona dolara, što je više nego što se pretpostavljalo.

Iako je prvobitno u planu bila cifra od 80 - 90 miliona, na kraju je Orlando svog najboljeg igrača odlučio počastiti sa 100 miliona. Vučević je od 2012. u Orlandu, a tokom prošle sezone je prosječno bilježio 20,8 poena uz 12 sokova i 3,8 asistencija.

U nedjelju od 18 sati počinju dogovori sa slobodnim agentima, a potpisi će "padati" 6. jula.

U najavi je nekoliko velikih poslova, a prije svih treba istaći prelazak Kembe Walkera u Boston, odnosno Kyriea Irvinga u Brooklyn Netse, ali čekaju se i zvanične potvrde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi