Crnogorci slavili u Stožicama

Kvalifikacije za SP

Crnogorci slavili u Stožicama

Midhat Šljivak

Košarkaši Crne Gore pobijedili su večeras kao gosti selekciju Slovenije u dvorani Stožice rezultatom 87:74.

Odigrali su Crnogorci jako dobar meč i na kraju su zasluženo slavili pobjedu.

Krenuli su gosti žestoko. Velikom serijom od 15:0 odlaze na dvocifrenu razliku koju su zadržali do kraja prvog perioda (14:24).

Kontrolisali su gosti rezultat tokom kompletne druge dionice.Iako je u jednom trenutku bili čak i 17 razlike, Slovenci su do poluvremena uspjeli da spuste prednost i da na odmor odu sa samo minus sedam, 39:46.

Imali su Slovenci šansu da dođu do preokreta. Dolazili su na samo minus jedan, a u posljednju četvrtinu Crna Gora ulazi sa samo dva razlike, 56:58.

Međutim, velikog preokreta nije bilo. Crna Gora je podigla prednost odmah na početku druge dionice. Imali su konstantno dvocifrenu razliku i na kraju su slavili pobjedu.

Obje selekcije idu dalje sa omjerom od dvije pobjede i tri poraza i ostali su iza selekcije Španije koja je prvi dio kvalifikacija završila sa omjerom od 6-0.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nemanja Đurišić je predvodio Crnogorce sa 23 poena, Nikola Ivanović je dodao 19, a Milko Bjelica 17.

Sa druge strane Prepelič i Rupnik su ubacili po 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi